Ky skifter në Arabinë Saudite është shitur për 72,000 dollarë

Një ngjarje historike u mbajt në Arabinë Saudite ku një skifter i rrallë saudit është shitur për 72,000 dollarë, në Ankandin Ndërkombëtar të Falcon Breeders (IFBA).
Ankandi u organizua nga Klubi i Skifterëve Sauditë në Malham, në veri të Riadit.

Sipas agjencisë shtetërore të lajmeve SPA, shitja konsiderohet si skifteri më i shtrenjtë i prodhuar nga Arabia Saudite në fermat në Lindjen e Mesme. Skifteri është 44 cm i gjatë, 44 cm i gjerë dhe peshon 1,105 gram.
Agjencia Saudite e Shtypit raportoi se marrëveshja u bë natën e dytë të ankandit të fermave të skifterëve në selinë e klubit në Riad.

Mutaib Munir Al Ayafi, një skifter saudit fitoi ofertën përfundimtare pas konkurrencës së fortë në ankand. Al Ayafi tha se ai do ta emërojë skifterin “Raghwan”.
Pronari i skifterit më të bukur fiton një çmim prej 80 mijë dollarë, vendi i dytë është 50 mijë dollarë, dhe i treti është 26 mijë dollarë.