Cirk në një aeroplan: Vajza ia ngjyros thonjtë pasagjerit arrogant teksa ai ishte në gjumë

Një video, e cila supozohet se është regjistruar gjatë një fluturimi komercial, po qarkullon në TikTok. Ne shohim vajzat teksa merren me një djalë këmbëzbathur. Ata nuk lejuan që arroganca të kalonte pa u ndëshkuar, ndërsa pasagjerët e tjerë e shihnin situatën me buzëqeshje dhe miratim. Në fillim vajza u ngrit dhe lyente thonjtë e … Read more

Shkencëtarët zgjidhin misterin e “pemës së lashtë të jetës”

Shkencëtarët kanë zgjidhur misterin e origjinës së pemëve të lashta baobab. Sipas studimeve të ADN-së, pemët ikonike u rritën për herë të parë në Madagaskar 21 milionë vjet më parë. Farat e tyre u bartën më vonë në rrymat e oqeanit në Australi dhe gjithashtu në Afrikën kontinentale, duke evoluar në specie të veçanta. Studiuesit … Read more

E padëgjuar! 4 dele regjistrohen në shkollë për të shmangur mbylljen e klasës

Mungesa e nxënësve në një shkollë në Nitting-Voyer-Hermelange të Francës verilindore, i ka shtyrë prindërit e nxënësve drejt një zgjidhjeje të padëgjuar më parë për të shmangur mbylljen e një klase, duke regjistruar katër dele. Nisma, e zyrtarizuar me një kartë me emrat dhe mbiemrat e kafshëve, përfaqëson një provokim kundër ligjit francez, i cili … Read more

Pasardhësi i Skënderbeut: Arbëreshët janë dëshmi e gjallë për historinë shqiptare

Loris Castriota Skanderbech në një intervistë për emisionin ‘Profil’ të Greta Topjana në Euroneës Albania është shprehur se përfaqëson familjen e Heroit Kombëtar Gjergj Kastriot Skëndërbeu. Ai theksoi se jemi një popull i pasur me histori duke theksuar se kjo histori duhet të ruhet me fakte historike. Mes tjerash ai shtoi se arbëreshët duhet të … Read more

Pse shkallët lëvizëse janë gjithmonë me vija? Do të habiteni, askush nuk vuri re një detaj

Pse shkallët lëvizëse janë gjithmonë me vija? Do të habiteni, askush nuk vuri re një detaj Vijat në shkallë lëvizëse nuk janë aty për estetikë. Në këtë tekst zbuloni përse shërbejnë! Ne përdorim çdo ditë shkallët lëvizëse, por as që mendojmë për detajet që janë të rëndësishme. Një kohë u diskutua një rregull për shkallët … Read more