Veprimi i këtij kosovari ka ngritur në këmbë krejt mediat zvicerane, të gjithë po merren me pishinën e tij

Ndërsa të tjerë ndërtojnë një pishinë për fëmijët e tyre, Hamez Gashi ka ndërtuar një të tillë rreth 28 metra katrorë në kopshtin e shtëpisë së tij në Sutz të Bernës.

Siç shkruan mediumi zviceran blick.ch, ai kishte ngarkuar një video në Facebook në të cilën mund të shihet pishina e tij.

Që atëherë, postimi i tij thuhet të jetë klikuar mbi 2 milionë herë, është ndarë më shumë se 19.000 herë dhe ka më shumë se 13.000 komente.
“Unë ende nuk mund të besoj se është e vërtetë”, ka thënë 39-vjeçari.

Pasioni i tij për peshq të gjallë u zbulua 17 vjet më parë.

“Si një fëmijë kam pasur një akuarium me peshq. Më vonë gjeta një Koi në një revistë kafshësh dhe e mora atë për pishinën time në kopsht. Ende e kam atë”, thotë Hamez Gashi.

Ndërkohë, ai tanimë zotëron të tillë. Kjo është edhe arsyeja pse ai duhej të zhvendosej tre vjet më parë.

“Pishina u bë shumë e vogël në një moment, kështu që duhet të kishte një kopsht më të madh”, thotë Gashi.

Kështu, dy vjet më parë ai filloi ndërtimin e pishinës transparente.

“Unë nuk desha të shoh peshqit vetëm nga lart”.