Nga pastrimi i melcise deri ne heqjen e barkut te varur, ja perse duhet te hani 2 hurma cdo dit

Mund t’i mbani në frigorifer për disa ditë ose jashtë tij nëse janë të pjekura. Nëse janë të papjekura, mund t’i vendosni në një shportë së bashku me disa mollë për të nxitur pjekien e tyre. Falë sasië së lartë të vitaminave dhe kripërave minerale, hurmat janë shumë të dobishme edhe për bukurinë: kanë efekte të mrekullueshme për flokët dhe lëkurën.

You can keep them in the fridge for a few days or out if they are cooked. If they are unripe, you can put them in a basket along with some apples to stimulate their ripening. Thanks to the high amount of vitamins and mineral salts, dates are also very beneficial for beauty: they have wonderful effects on hair and skin.