Ja se cfare i ndodh shendeti tuaj nese konsumoni rrepa per te pakten 2 jave

Rrepat e kuqe ndoshta nuk futen në listën e perimeve tuaja të preferuara, por kur bëhet fjalë për vlerat e tyre, rrepat renditen ndër perimet më të shëndetshme në botë. Rrepat kanë vlera në rregullimin e tensionit të lartë të gjakut. Rrepat e kuqe kanë nivele të larta kaliumi dhe si rrjedhojë ndihmojnë në ekuilibrimin e kripës në trup. Në këtë mënyrë ato ulin tensionin e lartë të gjakut.

Red beets may not be on your list of favorite vegetables, but when it comes to their value, turnips are among the healthiest vegetables in the world. Beats have value in regulating high blood pressure. Red beets have high levels of potassium and therefore help balance salt in the body. In this way they lower high blood pressure.