Paralajmëron eksperti amerikan: Ja si Rusia po e shtrin ndikimin në Ballkan – ky është plani i Putinit

Presidenti rus, Vladimir Putin njihet për ndikimin e tij në Ballkanin Perëndimor.

E për këtë gjë, Rusia ka marrë edhe mbështetjen nga aleati i saj kryesor në këtë rajon, Serbia.

Shteti rust ash e një kohë të gjatë po e furnzion shtetin serb me armë dhe municione moderne, të cilat shpesh janë konsideruar edhe si kërcënime për shtetet e Ballkanit Perëndimor, veçanërisht për Kosovën.

Në një bashkëbisedim me “Bota sot”, eksperti amerikan për çështje të Ballkanit, Alon Ben Meir foli për shtrirjen e ndikimit rus në këtë rajon.