LAJMI FUNDIT/ Ja cfare po thote Vuciq per Kosoven dhe Ameriken… A e ka lene mendja Vuciqin?!

“Shpresoj qē Amerika t’i detyrojē shqiptarēt tē respe,ktojnē atē qē kanē firmosur”, thotē Vuçiq.Presidenti i Serbisē Aleksandar Vuçiq deklaroi sot se ēshtē shumē e rēnd,ēsishme qē Shtetet e Bash kuara tē Ame ri,kēs siç tha ai ta “detyrojnē Prishtinēn tē respektojē atē qē tashmē shqiptarēt kanē nēn,shkruar vetē, por se Shtetet e Bash kuara nuk do tē ndryshojnē mendimin e tyre pēr çēsht,jen e avokimit pēr pavarē,sinē e Kosovēs dhe se duhet ta kuptojnē korniz,ēn pēr kētē çēshtje”.

I pyetur nga gazetarēt se si e komentoi faktin qē i dērguari spe,cial i presidentit ame rik,an pēr Ballkanin Perēndimor,

Gabriel Escobar, u tha anētarē,ve tē Kongresit se Kosova dhe Serbia duhet tē vazhdojnē dialogun, por edhe se dialogu duhet tē pēr,fundojē me njohje reci,proke, Vuçiq tha se “ ky qēndrim i Ame ri,kēs nuk ēshtē lajm”.

“Ame ri,ka filloi kētē lloj poli,tike tē njohjes sē ndēr,sjellē tre vjet mē parē. Ne mund t’u themi atyre menjēherē se nuk kemi nevojē pēr njohjen e tyre. Nuk e di se çfarē do tē bējmē? Meqenēse jemi tē njohur nga tē gjithē. Dhe pēr aq sa ata janē tē shqetēsuar, SH BA-ja ēshtē forca e madhe, fuqia mē e madhe nē botē, e ka njohur Kosovēn dhe nuk do tē ndryshojē mendim, sepse kanē invest,uar shumē pēr pavarē,sinē e Kosovēs”, ka thēnē presidenti i Serbisē.

Ai theksoi se duhet ta kuptojnē mirē kētē dhe “tē mos çmend,emi dhe tē mos mendojmē se do tē ndryshojmē opinionin ame ri,kan dhe se bēhet fjalē pēr lo,bim”.