Demi më i shtrenjtë i shitur ndonjëherë në ankand publik për 1.51 milion dollarë (VIDEO)

Schaff Valley Angus, nga Dakota e Veriut, shiti angusin e zi SAV America 8018 (Lot 1) për 1.51 milion dollarë në 9 Shkurt 2019 Charles Herbster (Chariman i Komitetit të Bujqësisë dhe Këshillimit Rural të Donald Trump) të Herbster Angus Farms.

Schaff Angus Valley ka prodhuar dema rekord-thyes herë pas here, por në 2019 ata thyen rekordin e tyre për një shitje të vetme të demave.
Ranch shiti demin me emrin SAV America për një shumë marramendëse 1.51 milion dollarë.

Herbster Angus Farms nga Nebraska bleu demin me rekord.
“Amerika” vendosi rekordin në Schaff Angus Valley për peshën e një demi me moshë 205 ditësh me 1,107 lb (502 kg). Amerika përshkruhet si e spikatur që nga dita e parë sipas librit të shitjes.

“Ai e paraqet veten me një autoritet të vërtetë të demave të tufave – trupgjat, të trashë, në thellësi dhe masiv me një strukturë të shëndoshë, skrotum të madh dhe gjendje të butë.”

Amerika gjithashtu u rendit në 1% më të lartat për peshën e zvjerdhur, peshën vjetore dhe peshën e kufomës.

Oferta fituese përfaqëson një pjesë të materialit gjenetik prej 80%, kështu që vlera aktuale e Amerikës, bazuar në shitjen e ankandit është 2.67 milion dollarë.

Rekordi i mëparshëm ishte 800,000 dollarë shitur në të njëjtën ankand në 2018.