Si do të dukej grupi ideal për Dardanët dhe ai më i vështirë në rrugën për në EURO 2024

Tashmë janë mësuar vazot për Kampionatin Evropian që mbahet në vitin 2024, me Gjermaninë që është nikoqire, e ku Kosova do të jetë në vazon e katërt.

Dardanët do të shpresojnë të kenë një grup të lehtë, për t’ia dalë të kualifikohen në Kampionatin Evropian.

Kosova është në vazon e katërt me Gjeorgjinë, Greqinë, Turqinë, Kazakistanin, Luksemburgun, Azerbajxhanin, Bullgarinë, Ishujt Faroe dhe Maqedoninë e Veriut.

Fillimisht për Kosovën do të ishte më mirë që të binte në një grup me 6 ekipe, pasi do të jetë tri të tilla, nga 10 sosh.

Grupi më i lehtë do të ishte nëse në short do t’i binin Hungaria ose Polonia nga vazo 1, Finlanda nga vazo 2, Armenia ose Mali i Zi nga vazo 3, Gjibraltari nga vazo pesë dhe Lihtenshtajni ose San Marino nga vazo e fundit.

Grupi i lehtë: Hungaria, Finlanda, Mali i Zi, Kosova, Gjibraltari dhe San Marino.
Sa i përket grupit të vështirë, Kosova nga vazo A mund të përballet me kombëtare si Spanja, Italia, Kroacia, Portugalia e Belgjika.

Nga vazo dy kundërshtarë të fortë do të ishin Anglia dhe Franca.

Sa i përket vazos 3, aty janë Ukraina, Shqipëria, Norvegjia, Suedia.

Sllovakia është kundërshtari më i fortë nga vazo 5, ndërsa nga ajo e fundit të gjitha janë të kalueshëm.

Grupi i vështirë: Spanja, Franca, Suedia, Kosova, Sllovakia, Andorra.