Putin presion të fshehtë Serbisë, zbulohet si po mbahet peng Vuçiç

Presidenti serb Aleksandër Vuçiç është si një dorë e zgjatur e Vladimir Putinit, i cili manipulohet lehtësisht nga ky i fundit. Presidenti rus e përdor ‘vasalin’ e tij serb për të arritur objektivat e tij në Ballkan dhe për t’i bërë presion Perëndimit dhe SHBA-së.

Por si po e mban Putini nën tutelën e tij politike Vuçiçin? Së fundmi thuhet se Rusia i ka kërkuar Serbisë të sqarojë pozicionin e saj, të rreshtohet me rusët apo me BE. Po ashtu një paralajmërim ka ardhur edhe nga presidenti i Bjellorusisë, Aleksandër Lukashenko.