Ja cilat ishin kërkesat kryesore të CIA-s amerikane ndaj UÇK-së qe nuk i kemi ditur asnjëherë!

Kērkesat e CIA-s pēr UÇK-nē: Jo veprime jashtē Kosovēs jo ndihmē ίsIamίke jo financim nga drσga. Ushtria Çlirimtare e Kosovēs arriti pērfundimisht ta çlirojē Kosovēn nga pushtuesit serb pas koordinimit dhe mbēshtetjes ame rikane.Nē librin e autorit tē njohur z. Fred Abrahams pērshkruhen çartē kushtet e C IA-s pēr tē ndihmuar Iufjtēn çlirimtare nē Kosovē.Kushtet e CIA-s ishin;

1. Jo veprime jashtē territorit tē Kosovēs.
2. Jo ndihmēs nga bota is Iame.
3. Jo financim nga drσga.

Pēr pikēn e parē pati shumē debate sepse disa anētarē tē UÇK-sē nga Maqedonia dēshironin tē nisnin njē Iufjtē mē tē gjerē.Sa i pērket pikēs 2 dhe 3 Ush tria Çlirimtare e Kosovēs ishte skajshmērisht e vendosur. Siç pērshkruhet edhe nē librin e z. Fred Abrahams disa pjestarē nga Shteti i Ir anit tentuan tē futen nē Iufjtēn e Kosovēs megjithatē krerēt e UÇK-sē i kthyen pas dhe nuk lejuan tē qēndronin nē Kosovē. Pas pērmbushjes sē kētyre kritereve filluan edhe takimet e pērbashkēta dhe trajnimet nē drejtim tē çlirimit tē vendit.