Fermeri 21 vjeçar blen fermën e ëndrrave me paratë që fitoi duke luajtur videolojëra

Shpesh ne lindim me një ëndërr në sirtar ose me atë talent të veçantë që më pas kthehet në një mundësi karriere të jetës.

Grant Hilbert e dinte gjithmonë se donte të bëhej fermer, por ai mendonte se do t’i duhej të punonte për të paktën njëzet ose tridhjetë vjet që të mund të përballonte blerjen e tokës në shtetin e Iowa-s, Shtetet e Bashkuara.

Në vend të kësaj, i mjaftuan gjashtë vite videolojëra dhe falë parave që fitoi nga lojërat e tij duke luftuar me Farming Simulator.

Hilbert, 21 vjeç, nga Ankeny, fitoi shumën e kërkuar falë videove të postuara në kanalin e tij në YouTube që e portretizojnë atë duke luajtur videolojën Farming Simulator të bërë nga Giants Software, aq sa ai mund të blinte 250 hektarë në qarqet Poweshiek dhe Mahaska, të përdorura për të rritur misër dhe sojë.

Për të bërë realitet ëndrrën e tij, Hilbert filmoi, redaktoi dhe postoi një video pothuajse çdo ditë ndërsa ndiqte kurse në Universitetin Shtetëror të Iowa-s, ku fitoi një diplomë bachelor në ekonomi bujqësore dhe tregti në 2020.