Turqit ”qojnë peshë” gjithë botën me fjalët që i thanë për Skënderbeun dhe betejat e tij

Një dokúmentar turk i publikuar në Youtube tregon historinë e lavdishme të lúftērávé të Skenderbeut kundër úshtrive púshtúése turke në Arbëri.

Gjergj Kastrioti (1405 –17 janar 1468), i njohur si Skenderbeu, ishte një fisnik dhe udhëheqes úshtárák shqiptar. Skenderbeu gjithmonë e nënshkroi veten si Zot i Arbërise (lati nisht: Dominus Albaniae), dhe nuk pretendoi tituj të tjerë për veç tij në dokumentet zyrtare.

E pranojnë edhe turqit: Gjergj Kastrioti Skenderbeu ishte tmérri i otomanëve ku në çdo bétéjë i mundi madje edhe vet Sulltan Fatihu u rikthye i turpëruar nga përballja me gjeniun úshtárák shqiptar.

Dokumentari turk tregon në detaje se si Skenderbeu edhe pse me një úshtri të vogēl i mundi turqit në çdo bétejē.

Me poshtē ështē dokumentari i bērē nga turqit.