Bima qe po arrin vlerën deri 1,000 euro kilogrami gjindet në Shqiperi ! Ja ku mund të gjindet ajo

Rreth 3,000 euro për një kilogram tartuf dhe në Shqipëri kjo kërpudhë e rrallë rritet gjerësisht.Tartufi shqiptar është shumë i ngjashëm me kushëririn e tij francez por ato kushtojnë shumë më pak.

Aq me vlerë është tartufi i bardhë saqë është i kuotuar edhe në bursë ku çmimet fillojnë nga 300 në 1000 Euro. Tartufi është një lloj kërpudhe që rritet në rrënjët e lisit blirit pishës dhe shel gut të e gër.

Zakonisht ai rritet në tokë ranore dhe nuk ka as rrënjë as gjethe as degë.

Kjo specie është në formën e zhardhokut dhe e merr ushqimin nga rrë njët e bimëve të tjera.

Ai thith prej rrënjëve kripëra minerale, të cilat janë pikërisht ato që e bëjnë kaq të kërkuar dhe të çmuar këtë specie të rrallë.

Në natyrë gjenden disa lloje tartufi.