Çka po ndodh? NATO vendos 300 mijë ushtarë në gatishmëri të lartë

NATO vendos 300 mijë ushtarë në gatishmëri të lartë: Rusia, k ërcënimi kryesor. NATO do të vendosë mbi 300 mijë ushtarë në gatishmëri të lartë, ndërsa Rusinë e konsideron k ërcënimin kryesor për s igurinë e vendeve anëtare. Këto i konfirmoi sekretari i përgjithshëm, Jens Stoltenberg, i cili shtoi se po punohet f ort për të pranuar Finlandën dhe Suedinë, si shtete anëtare të aleancës u shtarake.

Gjithashtu shtoi se po monitorohet me kujdes s ituate në Kaliningrad, enklavën ruse në baltik.

“Në samit ne do të p ërforcojmë m brojtjen tonë.