Zbulohet me ne fund se a ishte ide e Hashim Thaçit themelimi i Asociacionit?! Flet ekskluzivisht bashkepunetori i tij

Bashkë,punëtori i ish-presidentit Thaçi: Themelimi i Asociacionit ishte kërkesë e Serbisë.Asociacioni i Komunave me Shumicë Serbe do të ishte jokush,tetues nëse do të kishte kompetenca ekzekutive.Kështu vlerëson Isa Mustafa, i cili më 25 gusht 2015, si Krye,ministër i Kosovës kishte nënshkruar marrëveshjen për themel,imin e tij.

“Në rast se Asociacioni i Komunave me Shumicë Serbe do të kishte kompe,tenca ekzekutive, ai do të bëhej pushtet i tretë dhe si i tillë është jokush,tetuës dhe i papranueshëm”, është shprehur Mustafa – Ish Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës ka thënë se nuk pret që marrë,veshja e nënshkruar gjashtë vjet më parë të mund të prano,het nga kryeministri aktual, Albin Kurti.

“Kundër,shtimi i Asociacionit dhe i dialogut me Serbinë e ka sjellë Albin Kurtin në pushtet. Prandaj do të ishte e pana,tyrshme që ai ta pranojë Asociacionin”.Sa i përket një marrë,veshjeje për,fundimtare në mes Kosovës dhe Serbisë, thotë se nuk sheh vull,net as për dialog e as për marrë,veshje nga asnjëra palë, me apo pa asociacion.

“Nuk po vërej për,kushtim as nga faktori ndër,kombëtar. Nuk ka ide dhe strategji për dialogun në Kosovë nga asnjë or,gan, qoftë nga qeveria, parlamenti apo presidenca. Të gjithë po kënaqen se ‘ia thamë të tërat Serbisë’, por në fakt Serbia po fiton për,krahje ndërkombëtare, kurse ne jemi de hur në roman,tizmin lokal politik”, është shprehur Mustafa, njofton Klankosova.tv.Ndërkaq, Bekim Çollaku, ish shefi i Kabinetit të ish Presidentit Hashim Thaçi, thotë se kërkesa për themel,imin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe ka ardhur nga shteti serb.

“Kërkesa për themel,imin e AKS ka ardhur nga Serbia, ndërsa pala kosovare ka pranuar themel,imin e saj me kushtë,zimin që ajo të themel,ohet njëjtë sikur Asociacioni i Komunave të Kosovës në përputhje me vendimin e Gjh,ykat,ës Kushtetuese të Kosovës”, është shprehur Çollaku.Më tej, Çollaku thekson se Bashkimi Evropian po e mban përgjegjë,se Kosovën për mos themel,imin e këtij asociacioni, teksa shprehet se në rastin e AKS-së, në vazhdimësi ka pasur dhe ende ka qëndrime kontra,verse nga ana e qeverisë dhe partive politike.“Serbia nuk ka pasur asnjë interes që AKS të themelohet sipas marrë,veshjes së Brukselit, prandaj edhe e ka bllo,kuar draftimin e draft statutit të AKS”, është shprehur ai.