Maqedon janë vetëm shqiptarët!

Elena Kocaqi

“MAQEDON JANË VETËM SHQIPTARËT!”

“A ka të drejtë Bullgaria që kundërshton një identitet maqedon të sllavëve dhe gjuhës sllave? Historikisht po, sepse maqedonët antik ishin ilir dhe jo sllav, ata nuk kanë folur sllavisht.

E vetmja etni që nga shekulli i XV e këtej, e cila është quajtur maqedone, krahas epirote dhe albane, janë shqiptarët. Gjergj Kastrioti, Merkur Bua etj e quanin veten maqedon dhe epirot. Ne Evropën e shek XV deri XIX, nëse thoje maqedon do të thoshte shqiptarë.
Maqedon ne Maqedoni janë vetëm shqiptarët, por ata ketë emer të ndritur ua kane lenë sllavëve.

Ka ndodh hataja e madhe, se sllavët marrin emrat tanë ilir dhe shqiptarët mbajnë emrat e sllavëve( rasti Kosovës dhe toponomisë sllave).

Me anën e emrave ilir, sllavët ju marrin autoktoninë shqiptarëve dhe duke ju lenë emrat sllav, ju heqin shqiptarëve te shkuarën e lashtë dhe ju vënë në diskutim të ardhmen.

Të mësoj politika shqiptare dhe populli shqiptar sesi sllavët të marrin identitetin dhe bashkë me të popullin dhe tokën.

Zgjohu o shqiptar, hapi sytë se me historinë, popullin dhe tokën tënde, ka 200 vjet që po bëhet pazar. Sllavët dhe identiteti fallco grek që u ngrit mbi popullin shqiptar, na morën historinë dhe bashkë me të na vodhë popullin dhe tokat tona”.