Sami Lushtaku “godet” Albin Kurtin -Albini ska guxu me nejt me UÇK-në…

Ish-k o ma ndanti i Us htr isë Çlirimtare të Kosovës për Zonën Operative të Llapit, Rrustem Mustafa-Remi ka deklaruar deklaruar mbrëmë se kryeministrin e tanishëm të vendit, Albin Kurtin e ka pasur bash kël uf të tarë.Duke komentuar një deklaratë të dhënë ditë më parë nga Albin Kurti se skena politike e Ballkanit Perëndimor duhet pa struar nga kr imi ne l ët e l uf tës, Remi tha se në vendin tonë nuk ka pasur kr i me l uf te nga çlirimtarët, derisa shtoi se Kurtin e ka pas bashk ëlu f të ta rë.Kjo deklaratë e ish-k om and ant Remit bëri bujë të madhe, e lidhur me këtë ka reaguar edhe zyrtari i lartë i PDK-së, Sami Lushtaku.

Ish-k oma ndanti i UÇK-së, Lushtaku tha për mediat se Albin Kurti as nuk ka pasur vullnetin e as gux imin që të jetë pjesë e Ush tr isë Çlirimtare të Kosovës.Madje ai ka kujtuar edhe një moment të Kurtit kur i kishte vizituar pjesëtarët e UÇK-së në Likoc të Drenicës.

“E mbaj në mend kur ka ardh në Likoc e ne kemi kërku me qëndru me neve, por ai nuk ka pranuar dhe ai kurrë s’ka qenë us ht ar i UÇK-së”, tha Lushtaku.Sami Lushtaku theksoi se Kurti kurrë s’ka qenë pjesëtarë i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.“Edhe pse pas lu ft ës atij i ka mbet merak, por na nuk jemi fa jtor pse ai kurrë nuk e ka pas as vullnetin e as gu xi min”, shtoi Lushtaku.

Lidhur me deklaratën e K oman dant Remit kanë reaguar edhe ish-pjesëtarë të shumtë të UÇK-së ku theksuan se Albin Kurti gjatë l uf të s ka qenë vetëm përkthyes i Adem Demaçit dhe në momentin që Demaçi kishte mbyllur zyrën ai nuk ka qenë pjesë e l uft ës në asnjë zonë.Por është vetë Albin Kurti që dikur në një dokumentuar të realizuar gjatë kohës së l uf të s në Kosovë ku flasin aktivitë e artistë të shumtë në Prishtinë, ai pati deklaruar se personalisht nuk do të kapte kurrë armën, pasi dëshiron që ndryshe t’i zgjidhë problemet.