Zotimi i presidentit Erdogan per lobimin pro-kosovar – A po e mbane fjalen Erdogan apo jo?!

Para një muaji, presidenti i Turqisë, Rexhep Taip Erdoan dha një zotim të madh që i shkon përshtati shtetit të Kosovës.“Ne po bëjmë çmos që të rrisim num,rin e vendeve që e njohin Kosovën në botë. Duam të rrisim num,rin, i cili aktualisht është 114. Në këtë pikë ne do të diskutojmë përsëri këto çështje në takimet me presidentin ame rik,an Jo e Bi den në Asamblenë e Përgjithshme të OKB -së këtë vit. Ne do të donim të krye,nim punë të përbashkëta për njohjen e Kosovës dhe këtë t’ia pro,pozojmë palës tjetër, ” deklaroi Erdogan më 20 korrik gjatë një aktiviteti”.

Që nga atëherë nuk kishte ndonjë lëviz,je nga Ankaraja zyrtare drejt jetësimit të zotimit të presidentit Erdogan.Para disa ditësh ministri i mbrojtjes së Kosovës, Armend Mehaj, ishte për vizitë në Turqi ku takoi homologë edhe të vendeve që nuk e pranoj,në Kosovën.

“Në këtë diskutim shumë konstruk,tiv, ndër të tjera kërkova nga ministrat e Ukrainës, Gjeorgjisë dhe Azerbejxhanit që nga autoriteti i tyre të shpreh,in ndikimin e duhur në qeveritë dhe autoritetet – politikëbërese dhe vendim,marrëse të shteteve të tyre, në njohjen sa më të shpejtë të Republikës së Kosovës dhe vendosjen e marrë,dhënieve ndër,shtetërore në të gjitha fushat”, shkroi Mehaj.

Politologu turk me veprimtari në Sarajevë, Hamdi Firat Buyuk, konsi,deron se është e vështirë që Turqia “përkundër qëllimit të mirë” të bindë vende tjera, sidomos ato me shumicë mys,limane, që ta pranojnë mëvetësinë e Kosovës.Ju ftojme ta ndiqni materialin ne vazhdim te pregaditur nga KLANKOSOVA.tv