Komandanti I KFOR I Reagon Beogradit!: SHBA E Njeh Ushtrinë E Kosovës Dhe Mandatin E Tyre!

Kreu i Zyrës Ndërlidhëse të NATO-s në Serbi, Cesare Marinelli ka bërë të ditur se f0rcat e KFOR-it nuk do të tërhiqen

Ai ka theksuar se numri i tyre nuk do të zbritet kurse u shpreh se transformimi i F0rcave të Sigurisë së Kosovës (FSK) në ushtri të Kosovës është “çështje shumë e vështirë politike”, përcjell lajmi.net.

Marinelli, i cili është duke ushtruar funks1onin në tri vitet e fundit, gjatë intervistës së tij me Zërin e Amerikës, përsëriti qëndrimin e sekretarit të përgjithshëm të Aleancës, Jens Stoltenberg, duke theksuar se edhe ai f uqishëm beson se KF0R-i është shumë i vIerësuar, njësoj sikurse roli i mis1onit në Kosovë.

Ai konstatoi se NAT0 e vlerëson rëndësinë e KF0R-it, duke shtuar se gjithçka që po ndodh në këtë kuptim është shumë e kushtëzuar dhe se “KF0R-i nuk ka të ardhme tjetër përveçse të qëndrojë aty ku është”. Ai tha gjithashtu tha se NAT0 mbështet dial0gun Beograd-Prishtinë, si dhe të gjitha përpjekjet që do të çojnë në uljen e tens10neve dhe zgjidhjen e m0s marr ëveshjeve.

“Kur është fjala për FSK-në, ne i njohim ato në mandatin e tyre aktuaI. Nëse ka një ndryshim, duhet të diskutohet në nivelin e Këshillit të Atlantikut të Veriut “, tha Marinelli.