SHBA ‘dridh’ Ballkanin me lajmin e madh per Kosoven – Ja kur pritet heqja e vizave

Zëvendësndihmës Sekretari i Zyrës për Çështjet Euroaziatike, Matthew A. Palmer, tha se Shtetet e Bashkuara kanë mbetur të zh.gën.j.yera nga vendimi i Bashkimit Europian për të mos nisur Konferencën e Parë Ndërqeveritare me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.Nga Forumi i Prespës për D.ialog, diplomati Amerikan tha se BE-ja gjithashtu duhet të mbajë premtimin për liberalizimin e vizave për Kosovën.

“Për të realizuar potencialin e plotë të këtij rajoni, li.derët duhet të bëjnë më tepër se premtime, duhet të marrin masa dhe të zgjidhin ç.ështjet pol.,iti.ke brenda dhe jashtë vendit, të fu.qiz.ojnë demokracitë multietnike dhe sistemet e drejtësisë dhe të lëvizin drejt së ardhmes”.“Është jetike që BE-ja të mbështesë rajonin dhe të miratojë liberalizimin e vizave për Kosovën. Jemi të zhgë.n.jyer nga vendimi për të mos nisur ne.g.oci.at, sepse këto shtyrje kanë p.en.guar përparimin e synimeve tona në rajon, jo vetëm normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë, por më shumë se kaq”, tha gjithashtu Palmer në deklaraten e tij.