Avokati i ri i Hashim Thaçit “dridhë” Albin Kurtin dhe Vjosa Osmanin – Kjo qe ju tha nuk po pranohet

Avokati i ri i ish-presidentit: Kurti e Osmani ndërtuan karrie,rën duke kundërshtuar Thaçin.Avokati i ish-presidentit Thaçi në Speciale, Gregory Keohe, ka dërg,uar në Gjh,yk atë parashtresat e tij me argumente për lirimin nga p arabj,ur gimi të klientit të tij.

Keohe është përqendruar tek kundër-argume,ntimi i vendimit të kaluar të gjh,ykatë sit paraprak i cili ia kishte refuzuar lirimin ish-presidentit Thaçi. Në të, gjh,ykat ësi francez, Nicollas Guillou e merrte si argument të bazuar faktin se Thaçi ka fuqi të madhe politike dhe mbësht,etje të gjerë në opinion, gjëra që sipas tij ndikimin në procesin gjh,yqëso r do ta bënin më të lehtë, shkruan lajmi.net.Keohe në argumentet e tij ka përmendur faktin se në zgjedhjet e fundit, Vetëvendosje ka fituar mbi 50 për qind të votave, teksa ish-partia të cilën e kishte udhë,hequr Thaçi, PDK vetëm 17,09 përqind të votave.

“Ndikimi dhe autoriteti i supozuar i Thaçit nuk reflektojnë më realitetet aktuale politike në Kosovë. Që nga dorëheqja e z. Thaçi në nëntor 2020, peizazhi politik në Kosovë është zhvendosur. Zgjedhjet e shkurtit 2021 në Kosovë(në të cilin u regjistrua rekord i pjesëmarrjes së votuesve) 3rezultoi që kundërshtari politik i z. Thaçi të fitonte 50.28% të votave dhe 58 vende parlamentare.

Ish partia e Z. Thaçi mori 17.009% të votave dhe 19 vende parlamentare. Jo më madje edhe një forcë e qëndrueshme e opozitës, ky hendek e ka ulur ish-partinë politike të Z. Thaçi në një çështje me rëndësi margji,nale, dhe demonstroi në termat më të qartë të mundshëm se ai nuk gëzon më ndikimin, populla,ritetin ose mbështetjen që Gjh,yqt ari i Procedurës paraprake zbuloi se krijonte rre z,ik si të ikjes, ashtu edhe rrezik të pengimit”, thuhet në parashtresat e avokatit ame rik,an.Madje, ky i fundit në parashtresat e tij përmend edhe kryeministrin aktual të Kosovës, Albin Kurti, si dhe presidenten Osmani.

Për këta të dy, ai thotë se e kanë ndërt,uar karrierën e tyre politike duke e kundër,shtuar Thaçin.