Këto domate të zeza mund të duken të çuditshme por janë të shkëlqeshme për shëndetin tuaj (VIDEO)

‘Trëndafili Indigo’ është një varietet i ri i domates me ngjyrë të çuditshme. Fruti është i zi nga jashtë dhe me lëng vjollcë-kuq nga brenda.

Këto ngjyra mund të mos tingëllojnë shumë tërheqëse, por domatet e zeza supozohet të jenë shumë të shijshme, dhe më e rëndësishmja, të pasura me antioksidantë.

Indigo Rose është një ndër-varietet midis domateve të kuqe dhe vjollcë, dhe është ‘superushqimi’ i fundit që doli në treg.

Fruti i modifikuar, i seleksionuar nga shkencëtarët në Amerikë, përmban një antioksidant të veçantë të quajtur antocianin.

Antocianina është përgjegjëse për luftimin e sëmundjeve si diabeti dhe mbipesha dhe është pigmenti kryesor që i jep domates ngjyrën e saj të purpurt. Dhe kur domatet vjollcë përzihen me ato të kuqe të rregullta, varieteti rezultuese del i zi.

Domatet e zeza u seleksionuan për herë të parë nga profesori Jim Myers në Universitetin e Oregonit, gjatë një studimi të diplomuar në lidhje me përfitimet shëndetësore të domateve.

Kur zbuluan se domatet vjollcë përmbajnë antocianinë, e cila gjithashtu siguron ngjyrë për boronicat, ata vendosën t’i kryqëzonin ato me disa të kuqe të egra. Përfundimisht, ata dolën me një tendosje të zezë./Bujqesia Moderne