PSG falë Messit fitoi mbi 700 milionë euro në vit prej zbarkimit të tij

Me ardhjen e argjentinasit Lionel Messi, PSG mori një futbollist fantastik, por edhe shumë më tepër se aq.

Transferimi i Messit pati një ndikim të drejtpërdrejtë në cilësinë, imazhin dhe të ardhurat e futbollit të PSG-së. Falë futbollistit të madh, klubi francez fitoi 700 milionë euro për vitin.

El Economista shkruan se falë Messit, PSG mori deri në dhjetë sponsorë të rinj dhe të ardhurat nga kontratat e sponsorizimit u rritën nga tre në tetë milionë euro.

Disa nga këta sponsorë janë marka të njohura duke përfshirë Dior, Gorillas, Crypto.com, PlayBetR, GOAT, Smart Good Things, Volt, Big Cola, Sports Water dhe Autohero.

Gjithashtu, kontrata e sponsorizimit të PSG-së me Nike sjell 75 milionë euro në vit dhe është nënshkruar deri në vitin 2032.

Reklama
Messi është gjithashtu përgjegjës për rritjen e madhe të shitjeve të fanellave të klubeve. PSG shiti më shumë se një milion fanella vitin e kaluar, dhe çmimi varionte midis 90 dhe 160 euro.

Më shumë se 60 për qind e fanellave të shitura mbanin mbiemrin e Messit.

Përveç kësaj, Messi pati një ndikim në profilet e mediave sociale të PSG-së. Klubi fitoi më shumë se 15 milionë tifozë në të gjitha platformat e tij, dhe numri i përgjithshëm i kaloi 150 milionë.

PSG fitoi 1.4 milionë tifozë në javë dhe kaloi shifrën e 10 milionëve në TikTok dhe është gjithashtu më i ndjekuri në Instagram krahasuar me konkurrentët francezë./Telegrafi/