Kush është njeriu më i pasur i Gjermanisë?

Njeriu më i pasur i Gjermanisë, Klaus-Michael Kuhn, dëshiron të rrisë aksionet e tij në kompaninë ajrore më të madhe në Evropë, Deutsche Lufthansa AG, për herë të dytë brenda pak muajsh.

“Interesi ynë për Deutsche Lufthansa AG është i qartë”, theksoi biznesmeni, sipas një raporti të fundit të Bloomberg.

Pak muaj më parë, miliarderi 85-vjeçar u bë aksioneri më i madh i Deutsche Lufthansa AG kur vendosi të riinveston një pjesë të pasurisë së tij nga sektori i logjistikës në linjën ajrore më të madhe të Evropës. Vihet re se kompanitë e logjistikës në mes të një shpërthimi të tarifave, shfaqën një rritje të ndjeshme të fitimeve të tyre, veçanërisht vitet e fundit, si rrjedhojë, shumë prej tyre i riinvestuan këto para në linja ajrore, raporton Bloomberg.

Më konkretisht, në korrik, Kuhn bleu 15.01% të Lufthansa-s. Manjati i logjistikës, i cili ka të paktën 30 miliardë dollarë, ka shprehur gjithashtu interes për një vend në bordin e linjës ajrore. Në fakt, ka të shumtë ata që argumentojnë se miliarderi mund të blejë edhe 30% të Lufthansa.

Kush është biznesmeni numër 1 i Gjermanisë?

Klaus-Michael Kuhn jeton në Zvicër që nga viti 1975. Ai është kryetar nderi dhe pronar i shumicës, me 53% të aksioneve, i Kuehne + Nagel, grupi më i madh i transportit detar në botë. Ai u bë CEO i kompanisë në 1996. Kompania mëmë e Kuhn zotëron gjithashtu 30% të aksioneve në kompaninë gjermane të transportit Hapag-Lloyd AG, një kompani që deri më tani nuk ka bërë asnjë përpjekje për të investuar në aviacion.