Fshati i Kosovës që iu ndërrua emri për një banor (VIDEO)

Emërtimet e vendbanimeve të ndryshme si fshatra dhe qytete gjithnjë bëhen nisur nga një arsye e veçantë, shkruan OnAir. Në të shumtën e rasteve këto arsye nuk mbahen mend, por kjo gjë nuk ndodh në fshatin Mollopols. Njëri nga banorët më të vjetër të fshatit, 81 vjeçari Jakup Sopaj tregon për “RTV Dukagjini” historinë se si ky fshat ka marrë emrin që mbart sot.

Jakupi tregon për një person të quajtur Mollosh i cili ka pas belbëzuar. Pavarësisht këtij problemi në të folur ai vizitohej nga shumë njerëz.