Arsyeja pse s’duhet ta varni kurrë peshqirin e kuzhinës në derën e furrës

Më e mira që mund të bëni është të keni një varëse pranë furrës vetëm për peshqirin.

Shumë amvise për vite me radhë zgjedhin të varin peshqirin e kuzhinës në derën e furrës, pasi ai është menjëherë i disponueshëm sa herë që kanë nevojë për të.

Por, kjo nuk do të thotë se është e drejtë. Dera e furrës është vendi më i keq në kuzhinë për të varur peshqirin.

Kjo pasi doreza e derës së furrës është e mbushur plot me mikrobe dhe mbetje ushqimore.

Po ashtu, është pjesa e kuzhinës që shumë anëtarë të familjes ndoshta e prekin disa herë gjatë ditës.

Më e mira që mund të bëni është të keni një varëse pranë furrës vetëm për peshqirin.