Edhe Unioni Demokratik i Shqiptarëve i bashkohet iniciativës për rrëzimin e Abazoviqit

Tridhjetë e gjashtë deputetë nga Partia Demokratike e Socialistëve (DPS), Partia Socialdemokrate (SDP), Partia Liberale (LP), Socialdemokratët (SD) dhe Unioni Demokratik i Shqiptarëve (UDSH) paraqitën në procedurë parlamentare një mocion mosbesimi. në Qeverinë e 43-të të Malit të Zi.

Siç thuhet në deklaratën e përbashkët të këtyre partive politike, arsyeja e paraqitjes së propozimit është mungesa e rezultateve të Qeverisë në drejtim të zbatimit të atyre prioriteteve që u përcaktuan gjatë zgjedhjes së saj, raporton Vijesti, transmeton Express.

Sipas tyre Qeveria ka dështuar në politikat që kanë të bëjnë me reformën në sistemin gjyqësor. forcimi i sistemit të shtetit ligjor, intensifikimi i procesit të integrimit evropian, konsolidimi i politikës ekonomike në vend dhe riorganizimi i sistemit të kujdesit shëndetësor në kushtet e pandemisë së COVID-19 në vazhdim”.
Iniciativa për rrëzimin e Abazoviqit erdhi pasi nënshkroi marrëveshje themelore me Kishën Ortodokse Serbe. /Express.