Ish-shefi i UNMIK’ut: Ideja për kufij etnikë Kosovë-Serbi është koncept i turpshëm

Korigjimi i kujfijve është një ide e keqe, ka thënë sh-shefi i UNMIK-ut në Kosovë, Joachim Reucker, të martën.

Gjatë një interviste për Klan Kosovën, ai ka thënë se “rivendosja e kufijve nën atë që duket si kriter etnik është një koncept i turpshëm”.

“Kështu që, e mirëpres që kjo është jashtë tryezës”, ka thënë Ruecker.
Megjithatë, ai ka thënë se dialogu mes Kosovës dhe Serbisë duhet të vazhdojë, por doli kundër asaj që shkëmbimi territorial të jetë pjesë e tryezës.

E për misionin e UNMIK-ut, tha se “është sosur”, duke shtuar se Rusia është shkaktare pse ky funksion ende vazhdon të jetojë në Kosovë. /Express