Ky Fermer nga Kosova kultivon 500 dele (Video)

Familja e Ramadan Zeqirajt nga fshati Studenicë e komunës së Istogut, tradicionalisht mbarështojnë tufën e racës autoktone të deleve Balusha.

Si veçori e kësaj race është se, kokën e ka të mbuluar me ngjyrë të zezë deri në qafë dhe trupi i saj me ngjyrë të bardhë.

Mbi 290 krerë nga tufa prej 500 krerëve sa ka aktualisht kjo familje janë të kësaj race, ndërsa të tjerat janë të racës Bardhoka.