A është kjo arsyeja se pse u shkarkua bashkëluftetari i Adem Jasharit? [DOKUMENT]

Rifat Metaj shoferi i Fadil Kodrës, drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë së Menaxhimit Emergjent, tash e tutje do të jetë zëvendësdrejtor i Financave në AME.

Kështu thuhet në vendimin që mban datën 10 qershor 2022, të nënshkruar nga Kodra, shkruan Gazeta Insajderi.

Vendimi që Kodrës i kushtoi me vend pune?

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla ka shkarkuar nga detyra Fadil Kodrën, ushtruesin e detyrës së drejtorit të Agjencisë për Menaxhimin e Emergjencave (AME).

Vendimin për shkarkimin e udhëheqësit të AME-së është marrë dje, ka konfimruar kabineti i ministrit Sveçla.

Sipas Ligjit për Shërbimin Civil, ushtruesi i detyrës së agjencisë nuk mund të shërbejë në funksion në periudhë prej më shumë se tre muajve nga skadimi i mandatit si drejtor.

Fadil Kodra ka shërbyer si udhëheqës i agjencisë që menaxhon me njësitë e zjarrfikësve që nga viti 2010, kur ishte emëruar në këtë pozitë nga Qeveria “Thaçi 1”. Për shtatë vjet, Kodra shërbeu si Kryeshef Ekzekutiv i Agjencisë së Menaxhimit të Emergjencave, ndërkaq në pesë vitet e fundit ka ushtruar pozitën e Drejtorit të Përgjithshëm në këtë agjenci.

Sipas përshkrimit zyrtar, misioni i AME-së është mbështetja e qytetarëve për tu përgatitur, mbrojtur dhe reaguar nga të gjitha rreziqet e mundshme, kryesisht ato natyrore.