Pse ju lejua presidentit Erdogan të prek xhaketën e profetit Muhamed a.s? (Video)

Kalifët myslimanë pothuajse gjithmonë donin t’i mbanin reliket e shenjta të Profetit Muhamed afër vendit ku ata sundonin. Në fund, sundimtarët osmanë i sollën në Stamboll, ku qeveria turke i ruan në Pallatin historik Topkapi.
Pasi osmanët u bënë mbajtësit e kalifatit në 1517, duke mposhtur mamlukët dhe duke pushtuar pjesën më të madhe të Lindjes së Mesme, ata sollën pjesën më të madhe të Relikteve të Shenjta të Profetit Muhamed nga Kajro në Stamboll.

Ato janë mbajtur në Dhomën e Relikteve të Shenjta brenda dhomës së fshehtë, e cila ishte banesa e sulltanëve për shekuj, në Pallatin Topkapi, selia e perandorisë.
Që nga krijimi i Republikës së Turqisë, pallati është kthyer në një muze, ku reliket e shenjta po ekspozohen për turistët vendas dhe të huaj.
Më poshtë do te shihni se si presidenti Erdogan hap xhaketen e Muhamedit a.s paqja dhe meshira e Allahut qoft mbi te.