Sekretari Antony BIinken do te vije ne keto shtet evropiane kete jave! Por pse po ndodhin keto vizita ne aIeatet e NATOs a ka shance Kosova te inkuadrohet

Sekre tari amerikan i Shtetit Antony Blinken pr.tet të vizitojë këtë javë Brukselin Moldavinë edhe vendet Baltike për të zhvilluar disku time me aleatët e NATOs dhe partnerët evropianë mbi agre.sionin rus ndaj Ukrainës Blinken do të vizitojë Belgjikën Poloninë Moldavinë Leto.ninë Lituaninë dhe Estoninë nga da ta 3 deri më 8 mars.

Të mërkurën ai tha se Uashingtoni ia ka bërë të qar.të Kievit se do ti mbështesë përpjekjet e tij për zgjidhje diplo matike me Rusinë por ai shtoi se rruga diplomatike do të ishte e vësh.tirë pa një ulje të ten sione uhtarake poashtu ne keto tensjinone po gjendet edhe Kosova pra edhe qytetaret edhe udheheqsit si AIbin Kurti dhe Vjosa Osmani po tentojne ta ndryshojne mendjen e BE-se dhe SHBA-se qe te antaresohen ne NATO qe te jete sa me i qete baIIkani nga ndikimi Rus.