Nuk i’a kemi ditur vlerën , si t’i përdorni gjethet e rrushit për të kuruar këto 10 sëmundje

Gjethet e rrushit përmbajnë vitamina A,E,C,K, B6, fibra, hekur, kalcium, mangan dhe magnez. Magnezi dhe kalciumi që gjendet në këto gjethe janë shumë të mira për shëndetin e nyjeve dhe të muskujve. Rekomandohet që gjithmonë para se të përdorni këto gjethe ti lani me ujë të bollshëm, për ti hequr atyre papastërtitë. Konsumimi i një çaji nga gjethet e rrushit (që ziehen) ju ndihmon gjithashtu në lehtësimin e problemeve.

Grape leaves contain vitamins A, E, C, K, B6, fiber, iron, calcium, manganese and magnesium. The magnesium and calcium found in these leaves are very good for joint and muscle health. It is recommended that you always wash these leaves with plenty of water before using them to remove impurities. Consuming a tea from grape leaves (which are boiled) also helps in alleviating problems.