“Me emra dhe mbiemra, veteranë të rremë të Dukagjinit, sipas prokurorisë”

Prokuroria Speciale e Kosovës ka dërguar në Gjykatën Themelore në Prishtinë listën e plotë me 20 mijë emrat që po cilësohen si veteranë mashtrues.

Pas publikimit të emrave të veteranëve të Zonës Operative të Drenicës

– të Pashtrikut dhe

-të Nerodimës të cilët nga prokuroria po pretendohet se kanë përfituar pension kundërligjshëm, “lajmi.net” ka sjellë emrat e Zonës Operative të Dukagjinit.

Në Zonën Operative të Dukagjinit,

ka 7949 anëtarë veteranë të cilët prokuroria i kategorizon të rrejshëm.

Këta janë emrat e veteranëve të ‘rremë’ të Dukagjinit, sipas prokurorisë (Emrat)

Kuptimi i fjalës veteran
veterán,-i emër i gjinisë mashkullore; numri shumës; -ë(t), edhe si mbiemër;
1. ai që ka marrë pjesë në një luftë; luftëtar i vjetër e me përvojë: veteran i Luftës Antifashiste; nderojmë veteranët.
2. njeri që ka punuar për shumë kohë në një fushë të caktuar dhe ka merita të mëdha: veteran i shkencës (i arsimit); sportist veteran.

VETERAN m.

Luftëtar i vjetër e me përvojë, atdhetar i vjetër, pjesëmarrës në shumë luftime e beteja kundër armikut; ai që ka qenë partizan e ka marrë pjesë që në vitet e para në Luftën Nacionalçlirimtare. Veteran i Luftës Nacionalçlirimtare. Konferenca e veteranëve të luftës.
Njeri që ka punuar për shumë kohë në një fushë të caktuar të veprimtarisë shoqërore, punonjës i vjetër e me merita të mëdha në një fushë të caktuar. Veteran i shkencës (i arsimit, i shtypit). Veteranët e minierës (e ndërmarrjes).
Përd. mb. sipas kuptimeve të emrit. Luftëtar (atdhetar) veteran. Arsimtare veterane. Lojtar veteran. Ndërmarrje veterane.