Deputeti i VV-së: Mos ishin Albini, Vjosa dhe Donika kancelari Gjerman nuk do i kërkonte Serbisë njohje…

Sipas deputetit të Lëvizjes Vetëvendosje Dimal Basha kërkesa e kancelarit gjerman Olaf Scholz drejt Serbisë për fina lizimin e dialogut me njohje reciproke është meritë e pakontestueshme e lidershipit kosovar Basha ka thënë se si pasojë e punës së Krye ministri Kurti Ministres Gërvalla Presidentes Osmani dhe diplomacisë parlamentare Kosova ka filluar të ndry shojë kursin diplomatik në raport me Serbinë

Ky quh et sukses miq ku me një punë tpa ndalshme dhe qëndrime të koordi.nuara nga Kryeministri Kurti Ministrja Gërvalla Presidentja Osmani dhe diplo macia parlamentare Kosova fillon me ndryshu kurs diplomatik në raport me Serbinë kjo mbase nuk mund të duket mirë për opo.zitën por për Kosovën gjithsesi ka shkruar Basha në rrjetin e tij social në Facebook.

Kance lari gjerman, Olaf Scholz gjatë ditës së djeshme qën.droi në Kosovë në vizitën e tij të parë në Ballkanin Perëndimor. Në një konfe rencë për media, kancelari gjerman tha se është shumë e rëndë.sishme për Kosovën që të vazhdojë dialogu i ndër mjetësuar nga BEja.

Scholz tha se marrë veshja në fund duhet të zgjidhë edhe çësh.tjen e njohjes së Kosovës meqë është e pa imagjinueshme që dy vende që nuk e njo.hin njëra tjetrën të jenë në BE.