Ministri i jashtëm Gjerman befason të gjithë me mbështetjen e madhe qe i dha Kosovës

Heiko Mas, ministri i Jashtem i Gjermanise, ka qene i prere sa i perket dy çeshtjeve qe jane te nder lidhura me Kosoven, ne konferencen per media pas takimit me presidenten Vjosa Osmani.

Ai eshte shprehur i qarte se Gjermania perkrah liberalizimin e vizave per kosovaret, ndersa ka theksuar se zgjidhja e çeshtjes se rajonit per mes kufijve te ri eshte teme e rrezi.kshme dhe aspak realiste

Seshte çeshtje vetem e per mbushjes se kritereve, por edhe e asaj qe BEja ti per mbahet premtimit te dhene. Ne gjate presidences sone e kemi vene kete çeshtje ne krye te agjendes gjate presidences sone te BE-se.

Do te angazhohemi edhe per çeshtje te tjera si njohja e patenteshofereve. Ne jemi para nje zgjidhjeje,tha ai.

Si pengese kryesore per zhvillimin e Kosoves ne rrugen euro atlantike ai e ka pare dialogun me Serbine. Ka ofruar mbeshtetjen e tij per kete teksa ka thene se asgje nuk mund te zgjidhet permes vizatimeve mbi harta.