HARTA e Turqisë Erdoganiste – Brenda saj edhe Kosova e Shqipëria

Revista satirike turke “Misvak” ka pu.blikuar një hartë, e cila shkaktoi mjaft reagime në vendet e Ballkanit dhe Lindjes së Mesme.
Harta përfshin si pjesë të Turqisë, Shqi.përinë, Kosovën, Malin e Zi, Maqedoninë dhe Greqinë, ndërsa zgjerohet edhe në lindjen e Me.sme me Irakun dhe Sirinë.

“Nëse kjo hartë do të vizatohet, atë e bëjmë ne”, shkru.an “Misvak” duke postua mbi hartë edhe figurën e Erdoganit.Ky postim satirizon qasjet ekspansioniste të Turqisë er.doganiste në Ballkan dhe rajon, megjithatë në pamje të parë ka krijuar alergji në shtetet që kanë qenë të pushtuara nga Pe.randoria Osmane, siç jemi edhe ne.