Këta janë shqiptarët e parë që shkuan të punojnë në ndërtim në Zvicër

Janë afër 115 mijë shqiptarë nga Kosova në Zvicër, që shumica prej tyre punojnë, dhe jo vetëm.

Një numër i madh shqiptarësh sot atje kanë kompani të mëdha e janë figura publike.

Një masë e madhe e futbollit zviceran mbahet me shqiptarët e Kosovës, por edhe qytete të ndryshme kanë politikanë shqiptarë.

Mirëpo, gjithçka ka filluar herët në kohë.

Një video e publikuar më parë, e marrë nga televizioni shtetëror zviceran, SRF, tregon për shqiptarët e parë që kanë shkuar të punojnë në Zvicër nga Jugosllavia në vitin 1973.