Shqiptarët nuk e braktisin fshatin e tyre për shkak të serbëve

Syriganë është fshati me pak banor e bukuri natyrore dhe monumente antike. Ky fshati ndodhet në komunën e Skënderajt dhe konsiderohet si një nga më të vjetrit. Sipas Xhevat Ukës, fshati dikur kishte disa lagje.

Për shkak të kushteve, disa banorë janë larguar.

Por, një pjesë tjetër ka vendosur të qëndroj edhe për shkak të faktit se fshati është i rrethuar në të dyja anët nga banorët serbë.