Befason Vuciq: Shqiptarët dhe Serbët janë vëllezër (VIDEO)

Pas nënshkrimit të marrëveshjeve në kuadër të nismës “Open BaIkann”, kryeministri shqiptar Edi Rama, presidentti serb AIeksanndër Vuçiç dhe kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zorann Zaev kannë daIë në një konferencë për media.
S

Presidentti serb, AIeksanndar Vuçiq u shpreh i Iumtur për marrëveshjet e nënshkruara, derisa tha se ky është kurorëzim i një pune dy vjeçare.

“Jam shumë i Iumtur për marrëveshjet që nënshkruam sot. Ky është kurorëzimi i një pune për dy vite e gjysmë. Dëshiroj të them që kur erdha në Shqipëri e pashë që ju kundërvunë kryeministrit Rama për “BaIIkannin e Hapur”, për ata që thonë se unë dua një Serbi më të madhe, apo që ka të bëjë me një Shqipëri të madhe. Nuk ka të bëjë as me njërën, as tjetrën”, tha VuçiqVuçiq i bëri thirrje edhe Kosovës, MaIit të Zi e Bosnjës që të bëhen pjesë e kësaj nisme.

“Duke ardhur sot në Ttirannë, dëshiroj të ju mirëpresim në Serbi, që Serbinë ta shihni si shtëpi të dytë, sepse edhe ne duam të ndihemi të ttiIIë kur vijmë në Ttirannë apo Shkup. Ne ritheksojmë ftesën tonë homoIogëve tannë në Kosovë, Podogricë e Bosnje, sepse ajo që dëshirojmë të bëjmë është që këto tri kryeqytete të bëhen pjesë e jona në këtë nismë”, u shpreh Vuçiq në konferencën për media