Arsyeja se pse Ibrahim Rugova kurre nuk tentoi ta marre pasaporten e Shqiperise do ju habise

Njeriu i afërt me ish-presidentin historik Ibrahim Rugova, ka shpa.losur një pjesë të librit të tij, ku flet për arsyen e refuzimit të pasaportës shqiptare nga krye.tari i LDK-së.
Në këtë pjesë të librit, flitet se si Sali Berisha, i kishte thë.në Rugovës që ta marr pasaportën shqiptare, mirëpo Rugova i ishte për.gjigjur vetëm me: OK, mirë, mirë.

Nga kjo, ashtu siç sqarohet në librin “Në hap me Rugovën”, Mervoci kishte kup.tuar që diçka nuk shkonte, e kështu më vonë kur ishin vetëm këta të dy bash.kë, ishte hap sërish tema e pasaportës.

Rugova i kishte thënë Merovcit, që ai ta marrë pasa.portën por ai vetë nuk do ta bënte një gjë të tillë.

“Adnan ti merre nënshtetësinë dhe pasaportën, por unë nuk do të marr nën.shtetësi e as pasaportë tjetër. Krejt bota e di që unë kam pasaportë të lëshuar nga serbët, se.pse Kosova është e okupuar. Nëse serbët dëshirojnë të më pengojnë për të ushtuar, mund ta bëjnë këtë. Unë po luftoj që shqiptarët e Kosovës të kenë nënshtetësi kosovare dhe që një ditë të paji.sen me pasaporta të Republikës së Kosovës”, kishte thënë Ibrahim Rugova.

Kujtojmë se kryeministri i Kosovës Albin Kurti, sot ka marr pjesë në zgje.dhjet e Shqipërisë, ku edhe ka votuar pasi që, ai ka pasaportë Shqiptare.