Rrëfimi i veteranit nga Drenica që e ndihmoi Haradinajn gjatë luftës e sot mbeti i harruar

Qallapeku tregon se qysh 20 vite më parë kishin l uftuar me forcat a rmike në malin e afërt me fshatin e tij

Jo kot kanë thënë – v aji i burrit është kënga. V eterani i UÇK-së, Rrahman Qallapeku nga Tërsteniku i Drenasit me këngë e kujton vëllain e tij të v rarë në l uftën e fundit teksa çdo ditë e viziton vendin ku ai ka r ënë.

Gjatë një rrëfimi, Qallapeku tregon se qysh 20 vite më parë kishin l uftuar me f orcat a rmike në malin e afërt me fshatin e tij. Ai ishte ushtar në Brigadën 113 me komandant Naim Bazaj.

Në përballje me f orcat serbe ai dhe u shtarët e tjerë të UÇK-së kishin arritur të shpëtonin jetën e 200 civilëve.Të betuar të l uftonin deri në f ishekun e fundit, 22 u shtarët tanë më 12 prill të vitit 1998 kishin l uftuar tri orë pa ndalë.

Me dh imbje por krenar, Qallapeku tregon ngjarjen se si i kanë tërheq të v rarët në mes p lumbash me f rikën se po i marrin serbët dhe po i m asakrojnë.

Kushëriri dhe bashkëluf tëtari i tij, Bajram Qallapeku rrëfen se si disa prej tyre kanë arritur të shpëtonin.

Të dy l uftëtarët thonë se po të ishte gjallë Xhevë e Fehmi Lladrovci në po këtë vend do të ndërtohej përmendore për të rënët, ndërsa a kuzojnë Ramiz Lladrovcin se nuk e dinë as vendin e ngjarjes. Rrahman Qallapekun, flet për ditën kur e gjen t rupin e p ajetë të vëllait të tij Mehmetit. Për t’iu bashkuar Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Mehmeti kishte ardhur nga Italia. Pas vetes ai ka lënë një djalë.

Në kohë të l uftës, Rrahmani ishte takuar edhe me Ramush Haradinajn. Ai ka treguar se si në atë kohë kishte shkuar t’i bashkohej Haradinajt në Deçan së bashku me 1200 u shtarë të tjerë.

Në fund v eterani i UÇK-së i harruar nga komandantët e atëhershëm – udhëheqës të tanishëm bën thirrje të ju ndihmohet të varfërve dhe atyre që kanë dhënë familjarë për liri e sot jetojnë në kushte të vështira.

Sot, në hyrje të lagjes së Qallapekëve qëndron lart flamuri kombëtar, ndërsa poshtë tij pushojnë d ëshmorët e b etejës së Tërstenikut për v arret e të cilëve nuk është kujdesur askush deri më tani përveç fshatarëve.