Zbulohet per here te pare momenti kur Kadri Veseli kishte rene ne nje prite serbe, por ja si iu shmang. Per tu mahnitur

Kryetari i LPK-së: Në muajt e parë të Iufj,tës, Kadri Veseli në Rahovec, ra në një pritë serbe, por iu kundërpërgj,igj.Ish kryetari i Lëvizjes Popullore të Kosovës, z. Bedri Islami, ka treguar dy rrëf,ime interesante për Iufj,tëtarin dhe njërin ndër themelu,esit e UÇK-së z. Kadri Veseli. Ai ka treguar se si kanë rënë në pritë gjatë Iufj,tës dhe si menjëherë pas ngjarjes i bleu disa çokollata nënës së një veterani të UÇK-së, transmeton EPILOGU.

Sidoqoftë unë desha të sjell dy mo,mente nga jeta e tij gjatë Iufj,tës:Ishim në Zvicër kur e telefonuan nga Kosova dhe besoj se ajo bisedë duhet të jetë e regjis,truar, sigurisht nga shërbime të tjera. Zvicra kishte asaj kohe pr okur,ore të përgjithshme Karla del Ponte, njërën ndër kundërsh,taret më të thekura ndaj Iufj,tës çlirimtare në Kosovë, që, për shpirt, do e kishte nxjerrë jashtë ligjit gjithë Ush trinë Çlirimtare.

Telefonata mes Kadriut dhe tjetrit diku larg po bëhej e ashpër dhe, në një mom,ent, Kadriu i tha se, asnjë qime floku nuk duhet t’i preket njerëzve që nuk kanë lidhje me Iufj,tën, qytetarëve të zakonshëm sebë apo të cilësdo do kombësi qofshin. Zëri matanë ngulte këmbë, diçka kishte ndodhur, biseda po zgjatej, deri në monetin kur Kadriu i tha shkurt; nëse ndodh diçka, edhe më e vogla qoftë, do të përgjigj,esh.

Mbaje mend, shtoi në fund!Në muajt e parë të Iufj,tës, Kadri Veseli me një grup shokësh, pikërisht në Rahovec, ranë në një pritë serbe. Prita është gjithnjë e papr,itur. Iufj,tëtarët morën qëndrimin e tyre dhe iu përgjigj,ën poIi,cisë serbe. Për disa minuta kishte kri sm,a pafund ar mëj,sh dhe pastaj gjithçka u qetësua.

Nuk kishte të dëmtuar. Aty afër ishte një dyqan i vogël ushqimor, i bërë gjithë vrima nga plu mb,at e një dite tjetër. Kadriu u fut brenda dhe bleu disa çokolata. Bashkëu shta,ri i tij e pyeti se çfarë i duhen,pikërisht tani, kur sapo shpltuan nga prita.

Kadriu iu përgjegj: -E njeh nanën e Lahi Brahimit? E kemi lodhë nanën, tash e parë në shtë,pinë e saj, shtro e mbulo, e kurrë një herë nuk i çuam një diçka të vogël. Është nanë dhe e bën me shpirt, por mendo,va një herë t’i çojmë diçka të ëmbël… dhe qeshi, sikur të kishte plotës,uar një dëshirë të herëshme.