Vjosa Osmani thyen heshtjen me ne fund. I tregon vendin serbise me kete pergjigje qe “dridhi” serbet.

Osmani: Të pagjeturit, prioritet nu,mër një në dialogun me Serbinë.Presidentja e Republi,kës së Kosovës, Vjosa Osmani ka thënë se ç,ështja e të pagjeturve duhet të jetë priorit,eti numër një në dialogun me Serbinë.

Sipas saj, të pagjeturit janë akoma plagë e hapur për Kosovën dhe dhimbje e madhe për të gjithë.Këto komente shefja e shtetit i bëri sot derisa bëri homazhe dhe vendosi kurora lulesh tek Memori,ali i të pagjetu,rve në Prishtinë. Aty ajo u mirëprit nga qytetarët të cilët edhe e d,uartrokitën dhe i uruan suksese në postin si presiden,te e Kosovës të cilin edhe e mori sot zyrtarisht.

Osmani tha se përderisa nuk ka drejtësi për të gjitha viktimat e luftës vështirë është të paramend,ohet paqja.Zbardhja e fatit të të pagjeturve sipas saj duhet të jenë angazhim i përditshëm për secilin.

“Kosova i ka ende pla,gët e hapura, përderisa nuk ka drejtësi për të gjitha viktimat që në mënyrë aq mizore qoftë iu morë jeta, apo u morën peng nga Serbia e akoma janë të pagjetur, përderisa nuk ka drejtësi për ta është e vështirë të paramendohet paqja.

Të pagjeturit të cilët u zhdukën me dhunë u morën peng me dhunë nga Serbia gjatë luftës së fundit në Kosovë janë dhimbja jonë më e madhe, janë plaga akoma e hapur që krijoj,në domosdoshmërinë që secili prej nesh ta kemi prioritetin më të lartë zbardhjen e fatit të tyre.

Prandaj, jo vetëm që ky duhet të jetë prioriteti numër një ndërmjet dialogut në mes Republikës së Kosovës dhe Serbis,ë, por në anën tjetër duhet të jetë angazhim i çdo ditshëm insti,tucional i secilit prej neve. Sepse për,tej politikës e kemi obligim moral dhe njerëzor, sepse përtej politikës Kosova nuk do të mund të ec përpara derisa i kemi edhe 1600 familje që çdo ditë e ndjejnë dhimbjen dhe mungesën e më të dashurve të tyre”, tha ajo.

Me një ceremoni shtet,ërore sot Vjosa Osmani mori ed,he zyrtarisht detyrën si pre,sidente e Kosovës. Ajo ka zhvilluar një sërë aktivitetesh gjatë ditës ku ka bë,rë homazhe tek var.ri i preside,ntit historik, Ibrahim Rugova pastaj ka vizituar edhe Qendrën e Vak,sinimit në Prishtinë.