Ushtria e Amerikës tani bashkon me Kosovën edhe Vranjën, Preshevën deri në kufi me Bullgarinë

Revista ushtarake amerikane “Stars and Stripes” ka botuar një hartë të shtetit të Kosovës në të cilin janë bashkuar Presheva, Medvegja dhe Bujanoci, por edhe Vranja, Novi Pazari, Bosilegrad, deri në kufirin bullgar!

Kjo revistë, si një gazetë zyrtare e Departamentit të Mbrojtjes të SH.B.A.-së, shpërndahet në baza ushtarake amerikane në mbarë botën. Serbët zbulojnë se gjëra të tilla nuk janë aspak rastësi, por një provokim i imagjinuar.

Eksperti i sigurisë Dzevad Galijaseviç vlerëson se është një kërcënim klasik ndaj Serbisë, sepse Uashingtoni e di se çfarë po ndodh në Prishtinë.

Kjo i dërgon një mesazh Beogradit se mund të humbasë më shumë sesa ato që shqiptarët tashmë e kanë kapur