Kosovari tregon se si iu shpëtua djali, përsërit fjalët: Beogradi, Perëndia dhe mjeku

Shtetasi nga Kosova, A. Camaj në një rrëfim për portalin serb “Kurir”, ka treguar se si mjekët serb të Beogradit ia kanë shpëtuar djalin e tij 10 vjeçar nga sëmundja e leukemisë.

Camaj ka thënë se mos të ishte Beogradi, i biri i tij do të ishte në varr dhe se nuk do t’ua harrojë kurrë këtë të mirë mjekëve serb.

Sipas Kurir, Camaj gjatë intervistës kishte përsëritur gjithë kohën, “Beogradi, Perëndia dhe mjeku”.
“Nuk e di se ku të filloj, gjëja e parë që më vjen në mend është të pyesni veten se çfarë lloj shteti është Kosova ku nuk mund të ofrojë kujdes shëndetësor bazë për qytetarët e saj, por i le të vdesin. Nëse nuk kishte Beograd, djali im kishte qenë në varr para dhjetë vjetëve! Beogradi shpëtoi fëmijën tim dhe unë, ndërsa unë nuk mund të harroj këtë të mirë derisa të vdes … – tha Camaj në fillim të bisedës.

“Kur shkova në spital të Prishtinës, na morën në Institutin për Nëna dhe Fëmijë dhe menjëherë djali im ishte atje.

Së shpejti, bashkëshortja ime dhe unë gjetëm një vend me atë mikun tim, morëm dokumentet dhe ecëm për ta trajtuar fëmijën këtu (Beograd). Kjo zgjat me vite, ne vazhdojmë të sjellim djalin tonë për të kontrolluar, dhe ai është i mirë.

Mjekëve serbë i kemi borxh gjithçka të botës, dhe ne jemi vetëm një nga familjet që na shpëtuan! Nuk është për t’u habitur, në spitalet e Prishtinës mund të trajtohesh vetëm si një lopë, nuk ka kujdes, as mjek, pa pajisje mjekësore, asgjë! Autoriteti nuk do të investojë në spitale, e shihni, ushtria është më e rëndësishme për ta – thotë Camaj për Kurir,