EKSKLUZIVE Gjenerali i Koshares – Hisen Berisha jep lajmin e madh per ish-presidentin Hashim Thaci

Hisen Berisha: Presidenti kroat është ofruar të jetë garant në Speciale për Thaçin dhe të tjerët.Kroacia i del zot ish-krerë,ve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.Presidenti i Kroacisë Zoran Milanoviq është ofruar të jetë gara,nt në G,iykatën Speciale për ish-Presidentin Hashim Thaçi dhe të tjerët, për mbrojtje në liri.

Kës,htu ka thënë Hisen Berisha, ish-gjener,ali i UÇK-së në Koshare dhe ish-kandidati për deputet nga radhët e PDK-së në emisionin A23 me Flaka Vitakun.”Një mik i imi në Kroaci më thotë, se Presidenti kroat është ofruar të jetë garant, i mbroj,tjes në liri të këtyre personali,teteve. Dhe jo vetëm njërit nga ta që mund ta ketë më mik – në këtë rast po flas për z. Veseli- por për të gjithë ata që janë atje” – ka deklaruar Berisha.

Berisha ka kritikuar institucionet e Kosovës se nuk patën kurajo për të garan,tuar mbrojtjen në liri të ish-krerëve të UÇK-së.

”Kurse përfaqësuesit e institu,cioneve tona, nuk patën kurajo ta marrin këtë përgjegjësi, sepse edhe nuk ju beso,jnë” – ka deklaruar Berisha.Berisha e konsideron këtë një turp për Pres,identen Vjosa Osmani, kryeministrin Albin Kurti e kryepa,rlamentarin Glauk Konjufca.

”Eshtë për turp… kjo sot cfarë ka ndodh, rëndon dhe e turpëron, nivelin e presidentes, kryem,inistrit edhe të kryeparla,mentarit, edhe ministrave tjerë. Sepse janë të pabesueshëm për atë institucion juridik që vetë e kemi krijuar, që sot të garantojnë mbrojtj,en në liri të personalit,eteve të tyre, që nuk janë me peshë të vogël për Kosovën dhe për historinë” – ka thënë Berisha.

Gi,ykata Speciale të premten ka bërë të ditur se ka refuzuar kërkesat e krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit për lirim nga pa,urabur,gimi.Kjo nuk është hera e parë që ish-krerëve të UÇK-së u refuzohet kërkesa për lirim.

Ata po akuzohen për kë,ri ,me lu,fte. Aktakuza i bën përgjegjës Thaçin, Veselin, Krasniqin e Selimin për një sërë krimesh që pretendohet se janë kryer në disa qendra ndalimi gjatë viteve 1998-1999.