Nëse ju flini me TELEFONIN afër kokës, Duhet ta dini këtë gjë PATJETER

Në botën ku jetojmë, përdorimi i telefonit celular është gjithnjë e më thelbësor për jetën e përditshme. Aq shumë që ne nuk e hedhim poshtë 24/7. Ne e marrim atë me ne kudo që të shkojmë dhe nëse e harrojmë atë në shtëpi, ndihemi sikur mungon diçka. Ne nuk e fikim atë në asnjë cast të ditës madje edhe kur biem ne gjumë. Ky zakon mund të jetë i dëmshëm për shëndetin tonë. Ne përdorim këtë mjetl për komunikim, për biznes, apo edhe për lundrim në internet.

Ne mund të paguajmë edhe faturat dhe të shkojmë nëpër banka përmes kësaj teknologjie. Shumë prej nesh nuk mund të jetojnë pa këtë mjet shumë të dobishëm. Që sot, jeta jonë nuk është e plotë pa këto telefona në jetën tonë të përditshme. 60 për qind e të anketuarve në një anketë thanë se përdorin telefonat e tyre edhe kur janë në tualet.

Ajo që ne nuk dimë në lidhje me këtë është se, kjo mund të jetë shumë e dëmshme për ne pasi këto telefona përmbajnë rrezatim që mund të shkaktojnë probleme shëndetësore.

Ajo që ne duhet të bëjmë si fillim është inspektimi i telefonave që po përdorim dhe ndjekja e këtyre këshillave:

1. Mbajini telefonatat në minimum.
2. Vendosni telefonin tuaj në regjimin e aeroplanit kur nuk e keni në përdorim.

3. Mos flini askund pranë një telefoni të ndezur.
4. Përdorni një kufje ose telefon altoparlant kur jeni në telefon.

5. Kërkoni një zonë të mirë sinjali në mënyrë që telefoni juaj të përdorë më pak energji.