E FUNDIT | U zbulua kjo gje: Thaçi nuk është themelues, ja kush ishin njerëzit e parë – themeli i UÇK-së

Edhe pse pothuasje të gjithë e dinë, por ak,oma nuk është qartësuar përfundimisht se kush i,shin personat e parë që themeluan Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës.Organizatat e dala nga luf,ta e UÇK-së, si dhe shumë ko,mandant, ish-liderin politik të kësaj ushtrise, Hashim Thaçin e njohin si themelues të UÇK-së.Por kjo nuk është e vërt,eta, ajo është krejt ndr,yshe!

Para emërimit UÇK-së, kishte grupe tgue,rilëve, bashk me koman,dantin legjendar Adem Jasharin dhe Sali Çekajn që kishin kryer ush,trimet e para në Shqipëri.